Edellisestä sopimuksesta meni aikaa. Tuli illanviettoja, minulla ja vaimolla. Olemme olleet aina varsin rehellisiä toisillemme. Lisäksi minä keksin aina pahempaa kuin mitä oikeasti on, ja toisaalta vaimo tunnustaa aina kaiken. Tulee suoraa tietojenvaihtoa. Olin siis tietoinen mitä hänen maailmassaan on tapahtunut.

Kaveriporukka alkoi nukkumaan illanvieton jälkeen porukassa, toisella miehellä. Sitten kaveriporukka, esiliinat, vähenevät. Nukutaan illanviettojen päätteeksi miltei automaattisesti toisella miehellä, ilman seksiä tosin. Kaikki tämä on ”sattumaa”, vaikka minusta kuvio näyttää aika selvältä, ja suunta myös.

Vaimo otti minut kerran mukaansakin, kokeili kai sekoittaa kahta maailmaansa. Vaan muutama kaukainen tuttu ei edes tajunnut että olemme pariskunta. Siinä sitten katselin ”vaimoa” ja toista miestä yhdessä. Silla lailla söpösti selät miltei vastakkain, keskustelematta toisilleen, silti ”yhdessä”. Tajusin että minähän olen tässä se kolmas pyörä, ja vaimon mies asuu muualla.

Tulee ilta kun vaimo lähtee jälleen maailmalle. Toivotan hyvää illanjatkoa, ja jään siihen miettimään asioita. Vietän ihan mukavan illan lapsen kanssa, ei edes paljoa ahdistanut. Asumme muuten ei nyt pienessä kylässä, mutta vähän matkan päässä keskustasta. Tänne tullaan yön mittaa vain yhdellä julkisella, ja ulkoa osaan illan viimeiset vuorot. Vaimo ei juuri taksia käytä.

Heräsin keskellä yötä tasan sillä hetkellä kun viimeinen bussi pysähtyy pysäkillemme. Mietin, kun ei nukuttanut, että mikäs nyt. Sitten tajusin. Siinä sitten katselin ikkunasta ulos pimeyteen, että tuleeko siellä ketään. Tajusin että ei tule. Sitten odotin ikkunassa vielä varmaan viisitoista minuuttia, puolisen tuntia, tuskin tuntia kuitenkaan. En oikein osaa sanoa. Oli vähän sekavia tunteita. Sain sitten nukuttuakin, joskus muutamaa tuntia myöhemmin.

Seuraavan päivänä soitin vaimolle töistä. Kysyin suoraan, hän vastasi suoraan. Sitten meni maailma sekaisin, lopullisesti.

Siihen asti olin kuitenkin vähän elätellyt toivoa, että joko vaimo on oikeassa (ollaan vaan hyviä kavereita), tai sitten toiveeni toteutuu (vaimo tajuaa mitä on tekemässä, rikkomassa, ja kääntyy takaisinpäin). Ei tullut kumpaakaan.

Seurasi aika sekainen päivä töissä. Vain yksi työkaveri huomasi mitään, vaikka suurimman osaa päivää istuin ja tuijotin seinää. Tai oikeastaan seurasi todella sekaisia viikkoja.